Tartaletki z kremem i truskawkami

Tartaletki z kremem i truskawkami to smakowite i efektowne mini desery na specjalne okazje. Składają się z kruchych spodów pokrytych słodką konfiturą truskawkową. Wypełnione są delikatnym kremem na bazie białej czekolady i udekorowane świeżymi, aromatycznymi truskawkami. Z powodzeniem sprawdzą się jako wykwintna przekąska lub element słodkiego stołu. Jaki RODZAJ SKŁADNIKÓW…

0 Komentarzy

Rolada z bitą śmietaną i sezonowymi owocami

Puszysty biszkopt wypełniony kwaśnym dżemem porzeczkowym, słodką bitą śmietaną i świeżymi, sezonowymi owocami to klasyczny deser o lekkiej konsystencji i delikatnym smaku. Rolada biszkoptowa wygląda wykwintnie, jednak jest stosunkowo łatwa w wykonaniu. Najlepiej smakuje w dzień przygotowania, polana sosem truskawkowym, malinowym lub jagodowym. Jaki RODZAJ SKŁADNIKÓW będzie potrzebny do przygotowania…

1 Komentarz

Tropikalne smoothie z bitą śmietaną

Smoothie o smaku bananowo-ananasowym z mleczkiem kokosowym, mango i bitą śmietaną to lekki, orzeźwiający i bardzo kremowy deser. Przygotowuje się go dosłownie w 10 minut (wystarczy mieć wcześniej zamrożone owoce). Idealnie sprawdzi się jako smakowity deser, a także jako ciekawa atrakcja na przyjęciu dla dzieci. Idealna propozycja z okazji Dnia…

0 Komentarzy

S’mores ze słonymi krakersami

S’mores to klasyczny, amerykański, piknikowy deser składający się z 3 składników: krakersów, czekolady i opiekanych nad ognieskiem pianek marshmallow. Następnie, z podanych produktów, sporządzane są z słodkie kanapki. Jest to więc deser w wersji DIY. Gorąca pianka rozpuszcza czekoladę, dzięki temu s’mores po kilku sekundach jest gotowe do spożycia. S’mores…

0 Komentarzy

Galette z jabłkami i cynamonem

Galette z jabłkami i cynamonem jest rodzajem tarty składającej się z kruchego ciasta i aromatycznego, jabłkowego nadzienia. Charakteryzuje się rustykalnym wyglądem, który uzyskuje się poprzez swobodne kształtowanie i pieczenie go bez użycia formy. Galette przygotowuje się bardzo szybko, przy minimalnym nakładzie pracy. Jaki RODZAJ SKŁADNIKÓW będzie potrzebny do przygotowania galette?…

1 Komentarz

Koktajl malinowe Raffaello

Koktail malinowe Raffaello to smakowite połączenie maliny i kokosa. Lekki, słodki, o delikatnym i orzeźwiającym smaku napój smakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Idealna propozycja na piknik lub przyjęcie w ogrodzie. Jaki RODZAJ SKŁADNIKÓW będzie potrzebny do przygotowania koktajlu? mleczko kokosowe – ekstrakt z orzecha kokosowego (81,8%) maliny - świeże…

0 Komentarzy

Serniczki truskawkowe w słoiczkach

Serniczki w słoiczkach to proste w wykonaniu, nie wymagający pieczenia, efektownie wyglądające desery. Składają się z czekoladowego spodu ciasteczkowego, cytrynowej masy serowej i słodkiej frużeliny truskawkowej. To klasyczne połączenie smaków i tekstur, idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska na pikniku, w podróży lub na ogrodowym przyjęciu. Jaki RODZAJ SKŁADNIKÓW będzie…

0 Komentarzy

Serniczki orzechowe, monodesery

Serniczki orzechowe, przygotowane w formie monodeserów to nowoczesna wariacja na temat tradycyjnych serników. Składają się z chrupiącego, czekoladowo-orzechowego spodu; delikatnej, śmietankowo-orzechowej masy serowej oraz polewy czekoladowo-miodowej. Całość zwieńczona jest aksamintnym kremem orzechowym. Jaki RODZAJ SKŁADNIKÓW będzie potrzebny do przygotowania serniczków orzechowych? herbatniki – maślane, bez dodatków czekolada - gorzka lub…

0 Komentarzy

Sernik baskijski

Sernik baskijski to sernik z charakterystyczną, “spaloną” powierzchnią i miękkim, kremowym wnętrzem. Jest to chyba jeden z najłatwiejszych, pieczonych serników na świecie. Do jego wykonania potrzebujemy zaledwie kilku składników. Smak sernika baskijskiego to połączenie klasycznego sernika i kremu karmelowego. New York Times zalicza go do trendów roku 2021. Jaki RODZAJ…

0 Komentarzy

Sernik nowojorski z sosem jagodowo-truskawkowym

Deser o amerykańskiej tradycji, którego podstawę stanowi kruchy spód z rozdrobnionych herbatników i masła, a wypełnienie delikatna masa serowo-śmietankowa. Sernik nowojorski jest miękki, kremowy i niezbyt słodki w smaku. Podajemy go z dużą ilością aromatycznego sosu owocowego.  Jaki RODZAJ SKŁADNIKÓW będzie potrzebny do przygotowania sernika nowojorskiego? herbatniki – maślane, bez…

0 Komentarzy

Koniec treści

Nie ma więcej stron do załadowania