4 oblicza Inżynier Cukiernik
Jestem Kasia i stoję za marką Inżynier Cukiernik.
Piekę…
Uwielbiam czekoladę pod każdą postacią, kremy na bazie bitej śmietany i sezonowe owoce.
Moją specjalnością są wszelkie wariacje na temat ciast biszkoptowych, kruchych i bezowych.
Nic nie daje mi takiej radości jak dzielenie się przepisami inspirującymi innych do pieczenia.
Jestem wnuczką młynarza. Można więc powiedzieć, że zamiłowanie do mąki mam we krwi.


Fotografuję…
Specjalizuję się w fotografiach w stylu dark mood i takie właśnie zdjęcia znajdziecie na moim blogu, w mediach społecznościowych i w e-booku cukierniczym „Jak to właściwie upiec? Praktyczny przewodnik dla amatorów cukiernictwa”.
Jako, że w życiu kieruję się zasadą, że ten kto się nie rozwija, ten stoi w miejscu, w ostatnim czasie odkrywam nowe możliwości wyrazistych, kolorowych, a niekiedy wręcz cukierkowych fotografii. Efekty mojej pracy zobaczyć możesz w najnowszym e-booku „Efektowne słodycze… z posypkami, lukrem i watą cukrową”
Szkolę się…
Uwielbiam poznawać nowe techniki pieczenia i nowe kompozycje smaków. W tym celu czytam publikacje, uczestniczę w szkoleniach… a później poszczególne metody testuję w swojej kuchni.


Uczę innych…
Jest autorką bestsellera “Jak to właściwie upiec? Praktycznego przewodnika dla amatorów cukiernictwa” i ebooków z tematycznymi słodkimi stołami.
Sprawdzonymi przepisami na ciasta i desery dzielę się również na stronie inzyniercukiernik.pl oraz w mediach społecznościowych.
Pasja do cukiernictwa i chęć dzielenia się zdobytą wiedzą z innymi domowymi cukiernika, skłoniła mnie do stworzenia Platformy Edukacji Cukierniczej, dzięki której każdy może nauczyć się pieczenia online, w dowolnym czasie i tempie.
W tej chwili na PEC skończyły się zapisy na kurs cukierniczy w formie video „Efektowne słodycze”