4 oblicza Inżynier Cukiernik

Jestem Kasia i stoję za marką Inżynier Cukiernik.

Piekę…

Uwielbiam czekoladę pod każdą postacią, kremy na bazie bitej śmietany i sezonowe owoce.

Moją specjalnością są wszelkie wariacje na temat ciast biszkoptowych, kruchych i bezowych.

Nic nie daje mi takiej radości jak dzielenie się przepisami inspirującymi innych do pieczenia.

Jestem wnuczką młynarza. Można więc powiedzieć, że zamiłowanie do mąki mam we krwi.

inzynier cukiernik kasia
dark mood inzynier cukiernik

Fotografuję…

Specjalizuję się w fotografiach w stylu dark mood i takie właśnie zdjęcia znajdziecie na moim blogu, w mediach społecznościowych i w e-booku cukierniczym "Jak to właściwie upiec? Praktyczny przewodnik dla amatorów cukiernictwa".

Jako, że w życiu kieruję się zasadą, że ten kto się nie rozwija, ten stoi w miejscu, w ostatnim czasie odkrywam nowe możliwości wyrazistych, kolorowych, a niekiedy wręcz cukierkowych fotografii. Efekty mojej pracy zobaczyć możesz w najnowszym e-booku "Efektowne słodycze… z posypkami, lukrem i watą cukrową"

Szkolę się…

Uwielbiam poznawać nowe techniki pieczenia i nowe kompozycje smaków. W tym celu czytam publikacje, uczestniczę w szkoleniach… a później poszczególne metody testuję w swojej kuchni.

co znajdziesz w kursie

Uczę innych…

Jest autorką bestsellera “Jak to właściwie upiec? Praktycznego przewodnika dla amatorów cukiernictwa” i ebooków z tematycznymi słodkimi stołami.


Sprawdzonymi przepisami na ciasta i desery dzielę się również na stronie inzyniercukiernik.pl oraz w mediach społecznościowych.


Pasja do cukiernictwa i chęć dzielenia się zdobytą wiedzą z innymi domowymi cukiernika, skłoniła mnie do stworzenia Platformy Edukacji Cukierniczej, dzięki której każdy może nauczyć się pieczenia online, w dowolnym czasie i tempie.


W tej chwili na PEC skończyły się zapisy na kurs cukierniczy w formie video "Efektowne słodycze"


PRACUJMY RAZEM

Masz pytanie o produkt lub usługę?