Cześć!

Jestem Kasia, inżynierka i cukierniczka.

Piekę…

Uwielbiam czekoladę pod każdą postacią, kremy na bazie bitej śmietany i sezonowe owoce.

Moje ulubione wypieki to wszelkie wariacje na temat ciast biszkoptowych, kruchych i bezowych.

Mój dziadek był młynarzem, dlatego śmiało mogę powiedzieć, że zamiłowanie do mąki mam we krwi.

inzynier cukiernik blog
dark mood inzynier cukiernik

Fotografuję…

Specjalizuję się w fotografiach w stylu dark mood i takie właśnie zdjęcia znajdziecie na moim blogu, w mediach społecznościowych i w e-booku cukierniczym "Jak to właściwie upiec?".

Szkolę się…

Uwielbiam poznawać nowe techniki pieczenia i nowe kompozycje smaków. W tym celu czytam liczne publikacje, uczestniczę w szkoleniach… a później poszczególne metody testuję w swojej kuchni.

e-book cukierniczy najlepszy

Dzielę się wiedzą…

Sprawdzonymi przepisami na ciasta i desery dzielę się na stronie inzyniercukiernik.pl w zakładce blog

Na @inzyniercukiernik na Instagramie organizuję wyzwanie z cukierniczym tematem miesiąca.

Jestem autorką e-booka cukierniczego "Jak to właściwie upiec?", będącego kompendium wiedzy na temat sprawdzonych technik przygotowania klasycznych wypieków.