Cześć!
Mam na imię Kasia, pomagam domowym cukiernikom opanować techniki pieczenia perfekcyjnych
ciast i deserów.
Prowadzę bloga inzyiercukiernik.pl, organizuję wyzwanie cukiernicze na profilu @inzyniercukiernik na Instagramie,
a teraz mam dla Ciebie coś specjalnego!
Naucz się pieczenia od podstaw z jednym
e-bookiem!
Przeczytaj i zastosuj techniki, które opisałam dla Ciebie w e-booku "Jak to właściwie upiec?" i zostań mistrzem wypieków.
"Jak to właściwie upiec?" to kompendium wiedzy dla amatorów cukiernictwa i najbardziej techniczny zbiór klasycznych przepisów, jakiego kiedykolwiek będziesz potrzebować.
Co zawiera e-book
"Jak to właściwie upiec?"
- ponad 260 stron skoncentrowanej wiedzy na temat sprawdzonych technik przygotowania 11 rodzajów ciast (drożdżowego, kruchego, półkruchego, krucho-drożdżowego, bezowego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego, parzonego, zbijanego, francuskiego, a nawet duńskiego)
- 77 odpowiedzi na najbardziej nurtujące, cukiernicze pytania, m.in.:
Jak wykonać ciasto bezowe metodą szwajcarską?
Na czym polega technika pieczenia „na biało”?
Jaką temperaturę powinno mieć masło w temperaturze pokojowej?
- 44 przepisy krok po kroku na klasyczne wypieki tj. szarlotka, karpatka, Pavlova czy croissanty oraz 8 receptur na dodatki, które pomogą je urozmaicić (cukry smakowe, owoce kandyzowane i suszone). Każdy przepis dodatkowo opatrzony autentyczną fotografią wypieku przygotowanego według podanej receptury.