e-book cukierniczy poradnik

Cześć!

Mam na imię Kasia, pomagam domowym cukiernikom opanować techniki pieczenia perfekcyjnych

ciast i deserów.

Prowadzę bloga inzyiercukiernik.pl, organizuję wyzwanie cukiernicze na profilu @inzyniercukiernik na Instagramie,

a teraz mam dla Ciebie coś specjalnego!

Naucz się pieczenia od podstaw z jednym

e-bookiem!

Przeczytaj i zastosuj techniki, które opisałam dla Ciebie w e-booku "Jak to właściwie upiec?" i zostań mistrzem wypieków.

jak to właściwie upiec e-book cukierniczy poradnik kurs

"Jak to właściwie upiec?" to kompendium wiedzy dla amatorów cukiernictwa i najbardziej techniczny zbiór klasycznych przepisów, jakiego kiedykolwiek będziesz potrzebować.

e-book cukierniczy najlepszy

Co zawiera e-book

"Jak to właściwie upiec?"

  • ponad 260 stron skoncentrowanej wiedzy na temat sprawdzonych technik przygotowania 11 rodzajów ciast (drożdżowego, kruchego, półkruchego, krucho-drożdżowego, bezowego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego, parzonego, zbijanego, francuskiego, a nawet duńskiego)

  • 77 odpowiedzi na najbardziej nurtujące, cukiernicze pytania, m.in.:

Jak wykonać ciasto bezowe metodą szwajcarską?

Na czym polega technika pieczenia „na biało”?

Jaką temperaturę powinno mieć masło w temperaturze pokojowej?

  • 44 przepisy krok po kroku na klasyczne wypieki tj. szarlotka, karpatka, Pavlova czy croissanty oraz 8 receptur na dodatki, które pomogą je urozmaicić (cukry smakowe, owoce kandyzowane i suszone). Każdy przepis dodatkowo opatrzony autentyczną fotografią wypieku przygotowanego według podanej receptury.

“Jak to właściwie upiec?” to mini kurs pieczenia w formie e-booka.